Delnice NKBM zdrsnile za 26 odstotkov

Članek slika

Na Ljubljanski borzi je indeks blue chipov SBI TOP današnje trgovanje končal nižje kot v ponedeljek. V indeksu so se najbolj pocenile delnice NKBM. Poleg NKBM so vrednost izgubile še delnice Gorenja, Zavarovalnice Triglavin Krke s katerimi je bilo danes opravljeno največ prometa. V indeksu so bolj optimistično trgovali z delnicami Mercatorja in Telekoma Slovenije.

Na Ljubljanski borzi je indeks blue chipov SBI TOP današnje trgovanje končal pri vrednosti 606,51 točke, kar je 9,77 točke oz. 1,59 odstotka manj kot v ponedeljek. V indeksu so se najbolj pocenile delnice NKBM, ki so se pocenile za 26 odstotkov.

Delnice NKBM so padle najmočneje, in sicer za 26,39 odstotka. Za 4,76 odstotka so zdrsnile delnice Gorenja, za 2,48 odstotka pa Petrolove delnice.

Za 2,21 odstotka so padle delnice Zavarovalnice Triglav, Krkine pa za 1,76 odstotka. S slednjimi je bilo danes tudi največ prometa, in sicer za 351.730 evrov.

V indeksu so bolj optimistično trgovali z delnicami Mercatorja, ki so pridobile 2,82 odstotka, delnice Telekoma Slovenije pa so šle navzgor za 0,05 odstotka.

V prvi kotaciji izven indeksa so najmočneje potonile delnice Intereurope, in sicer za 3,45 odstotka. Za 0,79 odstotka pa so se podražile delnice Luke Koper. Delnice Pozavarovalnice Sava ostajajo na ponedeljkovi zaključni ravni.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja