+ Odgovori na temo
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6
 1. #1
  Pridružen
  03.01.2008
  Odgovorov
  2

  Privzeto Predplačniške kreditne kartice

  Zanima me katero predplačniško kartico se splača vzeti (moneybookers, netteller,...) glede na stroške in zanesljivost delovanja. Kakšne izkušnje imate?

 2. #2
  kobom Guest

  Privzeto

  Za netteller nevem ker še nisem uporabljal ... moneybokkers oz. že nekaj časa Skrill pa bi priporočil ker je poceni in tudi zanesljivo.

  Cena je 10€/leto (primerjava z NLB okoli 25€), nobenih drugih stroškov ni, razen tistih ki ti jih bo pobrala matična banka pri nakazilih, ki so še vedno ponavadi majhni. Pri plačilih nimaš stroškov, pri dvigih 1,80€ (spet primerjava z dvigom iz Mastercard NLB okol 10€). Pregled vseh transakcij imaš v svojem računu na internetu. Poleg tega pa prejmeš še veliko ugodnosti in popustov pri njihovih partnerjih, sicer pa nevem če so tudi v Sloveniji.

  Glede podpore pa moram reči, da nevem ker nisem uporabljal. Je pa sigurno poskrbljeno najmanj za 24h podporo v angleščini. Tudi verjamem, da niso bili izbrani za najboljšo evropsko prepaid kartico brez razloga

  Sicer je pa sam postopek verjetno nekoliko zapleten oz. traja. Najprej moraš odpreti račun na njihovi uradni strani in ga potrditi, nato ti pošljejo pošto domov, kjer bo zapisana koda, ki jo moraš vpisati in šele nato lahko uporabljaš njihove storitve brez nikakršnih omejitev. Vse skupaj tako traja kakšen teden ali pa dva, se pa splača.

 3. #3
  Pridružen
  03.01.2008
  Odgovorov
  229

  Privzeto

  Mislim, da je debetna VISA kar v redu. Vsaj iz moje prakse.

 4. #4
  kobom Guest

  Privzeto

  sicer je ta res brez letne članarine s podporo v slovenščini, ni pa predplačniška ... (pa še ugodnosti na :P haha)

  Predplačniška je mišljeno tako, da moraš najprej položiti denar na račun oz. prenakazati, in porabiš največ toliko kot imaš na računu. Sicer je pa stroškovno malce bolj ugodna Visa in isto kot Mastercard od Skrill-a oz. Moneybookers, lahk uporabljaš povsod po svetu. Vbistvu pa si lahko tudi odpreš še en račun brez limita in je isto ... del denarja, ki ga boš potreboval pa prenakažeš na ta račun

 5. #5
  Pridružen
  03.01.2008
  Odgovorov
  229

  Privzeto

  Hmm... v mislih sem imel to zadevo: http://www.vpay.com/main.html (oz. ne vem kako se je takrat reklo, vem pa da je bilo od VISE).

  Denar si položil na račun in z sredstvi razpolagal. Praktično je zaradi dejstva, ker je račun za financiranje kartice lahko kjerkoli na svetu, ne nujno v Sloveniji. Oz. v zgornjem primeru verjetno pri eni od navedenih bank. Sigurno pa se da primerljivo zadevo še vedno dobiti tudi na naših bankah.

  LP,

  Še tole: http://www.visaeurope.com/en/cardholders/prepaid.aspx

 6. #6
  kobom Guest

  Privzeto

  No točno to sem mislil, ja ... sem sklepal, da bi VISO naredili pri kakšni od slovenskih bank, ki pa se mi zdi, da nimajo prepaid kartic. Tudi NLB nima prepaid Mastercard, kot sem že omenil.

  V končnem izračunu pa je tvoja izbira 10€ bolj ugodna, če nima letne članarine ker Moneybookers prepaid Mastercard ima 10 EUR

  No, pa jih je neki .. js sm to sicer imel predvsem zaradi kakšnih spletnih nakupov ker z Mastercard povsod lahko plačuješ, z VISO pa tudi.

Pravila odgovarjanja

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts

Domov Vstopna stran Pregled skladov Statistike Filter skladov Primerjava skladov Pristop k skladom

Copyright © 2010 Vzajemci d.o.o. Vse pravice pridržane

Kontakti

Vzajemci, finančno in poslovno svetovanje
Litostrojska c. 44e, 1000 Ljubljana
tel: 01/2809-161, 040/528-687, 041/632-434
fax: 01/2809-162
e-pošta: info@vzajemci.com
Svetovalni telefon: 080 35 08