Newyorški indeksi uvodoma brez večjih sprememb

Članek slika

Indeksi na newyorških borzah se uvodoma gibljejo neenotno, vendar blizu izhodiščnih vrednosti. Pozornost vlagateljev je osredotočena na pogajanja Grčije z mednarodnimi posojilodajalci. Finančni ministri držav v območju evra bodo danes znova pregledali napredek v pogajanjih Grčije z mednarodnimi posojilodajalci, a končnega dogovora ni pričakovati.

Širši indeks Standard & Poor's 500 se je uvodoma zvišal za 0,07 odstotka, tehnološki indeks Nasdaq je izgubil 0,06 odstotka, industrijski indeks Dow Jones pa beleži 0,04-odstotno rast.

Medtem ko so viri pri EU v petek ocenili, da končnega dogovora glede pomoči Grčiji še ni na vidiku, so grški pogajalci v nedeljo napovedali, da je dogovor zelo blizu. Nemški finančni minister Wolfgang Schäuble pa je v nedeljo posvaril pred nevarnostjo nenadne insolventnosti države ter poudaril, da bodo storili vse, da Grčija ostane v območju evra, a pod pogojem, da država prevzame odgovornost in stori, kar je treba.

Neenotno pa se gibljejo tudi osrednji indeksi evropskih borz. Na borzi v Londonu je indeks FSTE 100 pridobil 0,07 odstotka, medtem ko je pariški indeks CAC 40 izgubil 1,25 odstotka, frankfurtski DAX pa je 0,42 odstotka pod izhodiščem.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja